Jonasdotter

Kategori: Tips och tankar

Gillar du att resa och upptäcka världen?

Gillar du att resa och upptäcka världen?" Vill du besöka flera nya platser och länder? Då borde du ladda ner appen "been" som jag hittade idag! Där kan du trycka i de länder du varit i och så ser du en karta över de platser du besökt. Man ser också en procent över världesdelarna och massa annat skoj. Riktigt roligt tycker jag! Dock så ser man (jag) hur lite platser man varit på jämfört med vad man trott. Gud vad många platser det finns!

Bästa låtarna just nu +

Blandade favoriter just nu. Vad skulle livet vara utan musik?

Efter studenten

Den stora frågan som kommer nu är vad man ska hitta på efter studenten? Möjligheterna är många och valen svåra. Man kan ju plugga vidare, jobba, resa, vara au pair och ja, en hel del annat! Jag har velat fram och tillbaka men nu kanske jag har kommit på en ungefärlig plan. Men vem vet. Jag ändrar mig säkert tusen gånger på vägen. Vilket är roligt! Min tanke är att jobba hela sommaren och till hösten åkta till Island ett par månader och jobba. Har lite kontakter där så det hade varit superskönt att komma iväg och lufta sig lite från Lönsboda. När jag kommer hem vill jag hitta något jobb och jobba hela vintern sedan åka på någon långresa. Därefter sommaren kanske flytta till Stockholm och jobba, plugga eller gå någon kurs i något? Drömmarna är många och stora. 

Vi är så jävla bra.

Idag är det inte vilken dag som helst utan internationella kvinnodagen. Dagen då vi ska hedra alla underbara kvinnor i världen. Dagen då vi ska hylla oss själva lite extra och samtidigt tänka på alla utsatta kvinnor i världen som fortfarande inte har rätten till ett eget liv. Kvinnor som styrs av män. Kvinnor som blir illa behandlade just för att dem är kvinnor. 

 

Personligen så förknippar jag denna dag mycket med kvinnans kropp. Att i vår kropp kan det växa liv. Det är i oss det skapas en framtid och en ny generation. Nya möjligheter till hela världen. De hemska är dock hur män kan missbruka vår kropp. Använda den som ett jävla objekt. Precis som om det var vad som helst. Men det är de fan inte för det är de bästa och de mest personliga vi har. Vi ska inte behöva vara rädda för att gå ut, för att ha "fel kläder" eller något i den stilen. Hela världens ansvar är att fatta hur bra vi är och respektera kvinnan kropp och intelligens! Det borde vara en sådan självklar regel för varje individ som föds!

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

Vad skulle världen varit utan oss? Nej inget. Vi är så jävla bra! 

Q/A

Vilka är dina bästa tips för att få rutin på träningen? Jag tränade mycket innan och vet att jag kan förändra kroppen med rätt vilja, vilka är dina bästa tips för att "slimma" kroppen? Tack till en riktigt bra blogg!

Att sätta realistiska mål som du vet att du kan uppnå tycker jag är väldigt viktigt. Annars är det lätt att ge upp. Satsa mycket på kosten. Tänk på allt du stoppar i dig och prioritera rätt. Om du äter exempelvis mycket kolhydrater till lunchen kanske du kan äta mindre vid middagen osv.. Kosten är den största delen.. Tack va kul! :)

 

Jag skulle vilja se runt i din lägenhet. Hur det ser ut i rummen, med inredning osv! 

Lägenheten är min pojkväns men jag är där väldigt mycket,  jag lovar att de kommer komma upp inom de närmaste! :) 

Hur skull du tipsa en som vill börja träna, som typ aldrig tränat förut? Är 15 år, så kan inte köra stenhård träning.. Ha det så bra! Kram! ♡

Hej! Även här tycker jag att du ska sätta mål som du vet att du kan uppnå. När du sedan har kommit dit sätter du nya mål. Jag hade satsat mycket på joggingturer och pws nu när de fina vädret börjar komma. Även göra mycket övningar med din egna kropp. Så som knäböj, utfall, hopp, plankan och andra övningar. Om man inte tränat innan kan man också träna lite kortare pass, att träna i en halvtimme vissa dagar räcker gott och väl! KRAM!

 

Hur många läsare har du?

Jag är med på bloggtoppen så där kan du se veckostatestik. De varierar väldigt mycket dock. 

 

Vad fick ni betala totalt för er thailandsresa?

7000kr för flyg dit och hem, ca 1500kr för inrikesfly och sen la jag ca 16000kr på boende, mat, shopping och allt när jag väl var där. Markus gav dock lite mindre när vi var där för han shoppade inte så mycket.. hehe

 

Vad jobbar du med? 

Jag jobbar i köket på ett äldreboende. Där är jag vikare. Sen jobbar jag på Kullaro, en butik som säljer föremål i diabas.

 

Vad jobbar du som? Några tips för att hitta extra/sommarjobb?

Jag jobbar i köket på ett äldreboende och i en butik. När man söker sommarjobb ska man vara öppen för allt och inte tänka att det är tråkigt. Tänk istället vad skönt det kommer bli efter när du har alla extrapengar och erfarenheter till kommande jobb. Du ska även vara possitiv och bara visa dina bra sidor när du söker. Var heller inte rädd för att fråga. Ett nej är ju bara ett nej. 

 

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

 

Ta hand om skorna!

Jag är extremt dålig på att sköta mina kläder och skor som jag köper. När man köper dyra skor så är de tråkigt om de förstörs för att man inte tar hand om dom.. Dessa skorna la jag över 3000kr på så nu har jag bestämt mig över att verkligen ta hand om de jag köper. Igår tog jag tar i mina skor och smörjde in dom och puttsade massa. Så nu ser de som nya ut om jag jämför med tidigare. 

Economista

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

Idag åkte denna med mig hem från biblioteket. Tänkte att jag ska läsa den och hoppas på att få lite tips och inspiration. Läser ju blondinbellas blogg, följer hennes instagram, facebook och lite så. Därför är de lite extra kul att läsa den eftersom en bloggerska skrivit den. Någon som läst den?

how to handle the candy

Godis och andra sötsaker är ett problem för många. Själv äter jag inte så mycket av just godis och sådant utan mitt största problem är att jag äter så extremt mycket mat. Tar lätt en eller två portioner för mycket vilket inte är de bästa i längden. Men många har just godiset som ett problem. Att man äter förmycket. När jag var yngre fick jag välja mellan 8-12 bitar godis när vi skulle plocka lösgodis vilket var perfekt. Jag tog de som jag verkligen tyckte om och jag blev inte så äckligt mätt efter. Nu har jag börjat med detta igen. Idag var jag på hemmakväll med Markus och vi köper varsin påse godis. I min låg det 8 goda bitar som kostade 10kr. Helt perfekt ju! Nu sitter jag här och är nöjd efter de bitarna. Om jag hade haft fler hade jag ätit mer men nu har jag inte de. Ett tips till er som äter förmycket snask. Eller inte kan sluta på kvällen. Köp bara de ni behöver äta och inte mer. Ha inte heller ett lager i skafferiet! 

Thailand 2014 +

Koh Lipe- Denna underbara ö blev vårt första stopp och vår personliga favoritÖ. Här fanns lite av allt som man ville ha, Stora som små sträder, inte så mycket människor, sköna bungalows, barer med musik, frukosthak, god mat, lite butiker och underbart vatten! Gud så fint det var. Denna ön är verkligen en ö som jag rekomenderar för både backpackers och andra! 

Ko Kradan- Andra stoppet på vår resa! Vi möttes av en underbar lång vit strand, blått vatten och lagom med människor. Stranden var full av hängmattor, rep och gungor. Precis som ett vykort. Dock fanns det inte så mycket att göra på denna fina ö. De hade verken affärer, barer eller annat. Resturangerna var endast de som fanns på hotellen vilket inte hade så bra mat och det var dyrare priser. Här stannade vi en dag mindre än planerat. Att stiga upp sju och lägga sig åtta var väl inte vår grej.. Lite mer liv är bättre! Men väldigt vackert och värt att besöka ett par nätter.

Phi Phi Island- Tredje ön är nog en som de flesta känner igen. En ö full av folk, mycket ungdommar och mycket försäljare av dess olika slag. På kvällarna var det full fart och allt var öppet. Utbudet av mat, bagerier och annat var rätt stort! Vattnet här var ingen höjdare, viken som man badade i gjorde att det blev rätt grumsigt och äckligt. Om man tog en utflyckt var dock vattnet superbra! Även bra snorkling! Denna ön passar er som vill festa eller lägga mer pengar på att göra utflyckter och se saker runt om ön. Här såg vi också de fösta "lösa" aporna.

Aou Nang- Sista stället innan vi åkte till Bangkok. Var här i 6 nätter vilket var alldeles förmycket men vi hade endel dagar över.. Allt gick smidigare än väntat. Här fanns det en lång strand, inte så mysigt och inget fint vatten. Dock kunde man göra endel utflyckter härifrån. Fanns också flera boenden att välja mellan. Bra mat och mycket underhåll! Mycket turister också!

Bangkok- Shoppingens stad! Shoppade ändå inte SÅ mycket. Var rätt trött de sista dagarna och jag ville inte överskrida min budget för mycket. Här fanns det shoppingcenter var du än kollade, var du än gick. Minst åtta våningar fulla med butiker. Mycket indiska resturanger fanns det annars tyckte jag det var ett riktigt dåligt utbud av mat! Sååå lite resturanger eller hak. Bara massa snabbmat.. ush! Tur vi hade en enorm frukostbuffe som vi stod oss på länge. Folket var också väldigt jobbigt. Alla var ute efter pengar och bara man kollade på sin karta skulle någon hjälpa till och ha massa pengar. Annars, en underbar stad! Såå coolt att se allt detta. Jo, juste glömde säga att vi gick på bio ett par dagar här. Extremt stor bio med lyxiga stolar och popcornmenyer...ahh! Värt att besöka, mer än en gång! 

FOOD GIFTS

Nu vid jul och nyår så är det ofta att man kanske blir hembjudna till någon eller så har man gäster. Istället för att ge en blomma så tycker jag det är kul att ge bort saker som man gjort själv. Kanske en glasburk med hemagjort julgodis eller om man gjort något annat pyssel med ståltråd och mossa. Så himla mysigt med sådant nu över vintern! Eller vad tycker ni?

Vogue

Varje gång jag är utomlands köper jag ELLE, Vogue och något tidning till. Har gjort de nu rätt länge så har tidningar från flera olika länder. Nu i Thailnad köpte jag de som är på bilden. Shit va billiga de var där jämfört med andra platser. Brukar betala mellan 100-200kr för en tidning men där kostade dom 25kr. Vilket kap! Så snyggt att lägga tidningar på hög vid sängen eller vid soffan. Love it!

Håruppsättningar.

Något som är riktigt underskattat enligt mig är håruppsättningar. Själv har jag inte det så ofta men har det oftare nu än förr. Hur snyggt är det inte med en slarvig fläta eller någon knut som du kan fixa till lite lätt. Det är lättare att göra snygga uppsättningar än vad man tror. Bara sök på youtube om du är osäker. Där finns massor. 

Älskar när håret åker från ansiktet och kindbenen blir tydligare. 

Svar på tal.

Svar på tal. Jag vill gå ner i vikt JA, bara för det betyder det verkligen inte att jag vill gå ner 10kg bara sådär. Det är mer att gå ner något kilo i fett och skapa mer synliga muskler. För mig är det viktigt att vara nöjd och trivas med sig själv och i mitt fall är det att vara hyffsat "smal" JA. Jag anser att om en tjej vill gå ner i vikt av mina inlägg så tror jag inte att det är något negativt eller att mina inlägg är det som gör att hon ändrar sig bara sådär, hon kanske bara vill ta bort något extra kilo och det är ju upp till en själv.

Bara för att man ska testa diet i två veckor och träna mycket så är det verkligen inte en uppmaning till anorexia. Anorexia är en sjukdom som sitter inne i hjärnan, något som man kämpar för att få bort. Jag tror inte att någon tjej kommer få det på grund av mina inlägg. Min diet går inte ut på att äta lite, det innebär att äta rätt saker så att man kan bygga upp sin kropp utan extra fett. Vilken diet jag ska köra kommer komma i ett senare inlägg. 

Instagram

Följ gärna min instagram, där heter jag raagna. Kommer lite updates då och då. 

3 öar i Thailand.

Som ni vet så ska jag och Markus till Thailand i tre veckor. Varje dag tänker jag på det och hur jäkla underbart det ska bli. Äntligen lite avkoppling med värme, pojkvän och god mat. Nu måste jag köpa mig en backpack-väska för resväska är ju bara NEJ. Har ännu bokat flyget dit och hem, samt inrikesfly till hat yai. Tänkte visa lite ställen som vi ännu bestämt att vi ska till. 

Koh Lipe

Koh Lipe är en pytteliten ö som känns som den ligger vid världens ände, vilket nästan stämmer – åtminstone vid Thailands ände. Mycket mer söderut i Thailand än så här kan du inte komma. Närmaste granne är inte det thailändska fastlandet utan den malaysiska ön Langkawi. Koh Lipe kallas ibland för Thailands svar på Maldiverna. Hotellen är inte särskilt stora och består mest av små bungalower. På ön finns egentligen bara en enda gata, Walking Street, i övrigt består öns vägar mest av sandstigar. Koh Lipe är bara fyra kvadratkilometer stor och man kan promenera runt hela ön på två timmar om man har lite tempo i benen. HUR UNDERBART LÅTER DET INTE?!?? Hittat massa insperation på Vagabonds sida. Läs mer HÄR

Övrig info: Vattnet kring Koh Lipe är det klaraste och bäst lämpade för dykning i hela Thailand. 25 procent av världens fiskarter ska finnas här. Walking Street är full av restauranger och prisnivån är inte särskilt hög. Lite dyrare blir det om du väljer att äta på någon av hotellens restauranger, men jämfört med svenska priser är det ändå lågt. Tänk att vakna upp i en bungalow precis vid stranden? 

Koh Kradan

Drömmen om en egen thailändsk strand. En egen plats där du kan vila i vit sand en hel dag utan att se eller höra någon annan.Bara du, sanden och havet. På Koh Kradan blir drömmen verklighet. På öns "baksida", där inga resorter ligger, finns också två ljuvliga stränder dit man bara tar sig genom en djungelpromenad och lite enkel klättring ner på en skogsstig. Det är värt mödan - mycket vackrare än så blir det nämligen inte. Ön är omgiven av ett korallrev så det finns mycket att upptäcka för den som gillar att snorkla och dyka. Du kan också hyra kajak eller ge dig ut på vandring längs stigar i den tropiska grönskan. Mer info finns HÄR

Phi Phi

Palmerna finns där. Djungeln likaså. Phi Phi är precis som ett vykort. Missa inte matmarknaden, bara ett stenkast från de mer turistiga kvarteren säljs blänkande frukt, spännande thailändska efterrätter, färsk nygrillad fisk och curryblandningar.

 

Alla ställen ser ju rätt lika ut men man kan säkert hitta olika guldkorn på alla öar. Här är några av platserna vi funderat på, någon som varit här ? Eller har ni något tips på någon ö eller annat ställe i närheten? 

 

 

 

 

Hissa eller dissa hösten!?

Nu i höst och vinter är det så lätt att bli deppig och bara tänka på de mörka sakerna med hösten, att det är jobbigt att stiga upp, det är kallt, mörkt och skolan är i full gång, många tappar lusten till träning och att vara ute. Därför tänkte jag göra en lisa på lite saker som är bättre nu i höst och vad man kan tänka på för att få en bra höst utan depp och motgång! Det kan bli bättre än vad du tror.

 

 • ·      Det är godare att dricka varma drycker som varm chokladmjölk och te. Det gör ofta att man blir lugnt och väl sätter sig och tar tid.
 • ·      Nu blir de ofta godare med varm mat och husmanskost! Testa nya recept och sök mycket på nätet. Husmanskost är underskattat!
 • ·      Tänd mycket ljus! Hur mysigt är inte de?
 • ·      Gör en ”höstmys”-lista på spotify, när om inte nu är de läge för akustiska låtar och mycket svenska texter. (Tänkte visa mina favoriter)
 • ·      Kolla på filmer och serier! Ta dig tid med pojkvännen, familj och vänner!
 • ·      Ta dig tid på kvällen, måla naglarna, bada badkar och gör ansiktsmask och hårinpackning!

  

 

 •      På hösten är det mycket snyggare skor (enligt mig), grova kängor, stövlar och snygga sneakers! Höstskor är också bättre kvalitet (mycket skinn och läder)
 •      Det blir roligare att sminka sig! Nu är det inte sommar så sminket rinner inte av så fort du tar på det. Även kul att fixa med olika skuggor i mörka nyanser.
 •      Ös på med sköna kläder, stickade tröjor, halsdukar och jackor.
 •      Underbara färger! Vinrött, brunt, orange och allt däremellan.
 •     Tänk på framtiden, blicka in i 2015 och se vad du vill göra. Börjar redan sätta mål för ditt kommande år!
 •     Hitta nya träningsmetoder! Gruppträning kanske? Där du och dina vänner kan peppa varandra till nästa års beach.
 •      Glöm inte badhuset! Hur mysigt är det inte att gå till badhuset och simma några längder, basta och bada bubbel.
 •      Det är friskare luft ute! Trotsa kylan och ta på dig mer kläder. Ut i naturen och andas! Långpromenader med en vänn eller med Melissa Horn i lurarna!

Vardagsmakeup

1- Den ljusa färgen tar jag under ögonbrynet och längs in vid ögat mot näsan.

2- Den anväder jag på hela ögat som grund men också under ögat.

3- Den mörkaste anväder jag längst ut vid ögat som en båge vid fransarna. 

Jag anväder också den sista fägen för att sudda ihop den ljusa och mörka lite. Glömde att ta bild på den.. hehe

Denna paletten kommer från Isadora, älskar bruna nyanser till vardags! 

Denna makeuppen anväder jag av mig väldigt mycket till vardags. På helgen eller när jag har tid slänger jag gärna på mycket mer. Tänkte visa er en riktig smoky eyes någon dag eller vad tycker ni? (detta var mer som ett test för att se hur ett sådant inlägg kan bli)

Q/ A

Om någon skulle fråga dig om hjälp med kost och träning, skulle du hjälpa hon/han då? :)

Ja det skulle jag absolut göra! Har redan skrivit med endel om de och jag är ju ingen expert men man kan ju alltid försöka och säga min metod. Kram!

 

Bor du hos dina föräldrar eller i t.ex egen lägenhet? Vilken linje går du?

Just med var jag bor är lite flummigt. Just nu bor jag i en resväska som far emellan tre olika ställen varje vecka.. På veckodagarna bor jag hos min morbror och hans tjej i Kristianstad för det är mycket närmare till skolan. Underlättar väldigt mycket! På helger och lov bor jag hos mina föräldrar i Strönhult och jag bor också endel hos min pojkvän i Lönsboda. Jag hade gärna velat dela mig på tre ibland men det går ju inte. Jag går Media inriktning Foto :)

 

Bor du hos din pojkvän?

Som jag sa innan, inte på heltid, bara lite ibland :)

 

Superbra blogg verkligen!! skulle vilja veta hur ditt och Markus förhållande är? Bor ni tillsammans? Träffas ni ofta? Gör ni ofta saker tillsammans osv osv?

Tack va söt du är! Vi har nog de som de flesta när de gäller konflikter. Dom kommer och går i perioder och det klart att dom finns och att det ibland är jobbigt. Men vi löser de rätt snabbt. Vi bor ej tillsammans. Vi ses ofta när jag har lov (och han jobbar dag) sen varje helg nästan. Vi gör mycket tillsammans tycker jag, små vardagssaker som betyder mycket, lagar middagar med ett glas vin och lyssnar på musik, tränar och är ute och går, är på bio och vi reser oftast några gånger om året (när pengarna räcker till haha...) Tycker de är viktigt att hitta på saker och överraska ibland även om man varit ihop ett tag. 

 

Hej! Vilket gymnasium går du på? Vilken linje läser du? Vad vill du bli? :)

Hej! Jag går på C4 i Kristianstad, som jag sa innan, Media- Foto är min inriktning. Vad jag vill bli är den stora frågan, är intresserad av människor, mat, foto, skriva och mode.. förhoppningsvis någon blandning av detta. Drömmen är kanske en stor modetidning på högsta våningen ;) drömma kan man.. 

 

jättefina bilder! Vad har du för kamera? 

Hej Ragna!! Tycker om din blogg jättemycket och undrar verkligen vad du fotar med för kamera? tycker dina bilder är så himla fina! :) kram

TACK! & Tack! Två frågor i samma smäll som är lika! Jag använder mig av en canon eos 60D och jag har oftast ett fast objektiv, antingen 65mm eller 80mm. 

 

Vad är de i skålen med banan?

Det är superlätt och gott! Banan med sweet chilisås. Passar perfekt till asiatiskt, thai eller annan mat. 

 

Vad har du för läppstift? Supersnyggt! 

Det är ifrån Make up store och heter "First kiss"

 

Vart är den ifrån??? 

Det är ifrån H&M.

 Vad använder du för smink? din hy är sååå perfekt!!

Men tack först och främst! Min hy är så varierande beroende på väder och allt.. Jag använder Bare mineral" smink som grund sen händer det att jag använder lite extra solpuder eller rouge från ett annat märke. Vissa dagar (dock rätt sällan) använder jag också bb-cream från loreal paris. Kör annars på väldigt basic produkter.

Vart har du köpt läppstiftet du har på bilden? Jättefint!  

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

Jag har köpt de på sephora! Ett nudefärgat som jag verkligen älskar!

 

GLOSSYBOX!

När jag fyllde år fick jag glossybox av min älskling! Så himla kul att få hem produkter några månader. Har fått min första glossybox och jag är nöjd. Behövde verkligen en ögonprimer, ögonkräm och det var verkligen en så jäkla snygg ögonskugga från Make up store. Ska visa en sakerna när jag anväder dem, lite dåligt ljus att fota nu på kvällen med.. Någon mer som fått septemberboxen? 

50% på dyraste varan på Ellos!

Just nu kan man få 50% på dyraste varan på ellos samt en pläd + två kuddar för 49kr & fri frakt. Jag anväde själv erbjudandet till ett par skor. Erbjudandet varar till den 16 oktober! Bra va? Gå in på länkern här och sedan använd 308210 som erbjudandekod. 

Rabatten funkar på alla ellos egna märken. Här är lite tips på snygga höstkläder & assecoarer.