Jonasdotter

London-Guide

Här får ni en liten London guide från det vi gjorde när vi var där. En blandad kompott från mina erfarenheter so far.

Först och främst, Camden. En cool stadsdel med en välbesökt marknad som heter Camden market. Där finns det lite allt möjligt. Mycket turister och rätt mycket "marknadssaker" vilket inte är så spännande. Dock finns det massa pimpade hus som är trevliga att se, ni ser ju på bilderna. Höjdpunkten var nog ändå alla matstånd där man kunde äta riktigt goda burgare, vegetariskt och annat gott! Lätt att ta sig hit med tunnelbanan. 

Big ben, yes yes yes. Även om det är väldigt turistigt så är det ändå mäktigt att se det. Ta den klassiska bilden haha. Runt Big ben ligger även en kyrka där kungligheten gifter sig. Väldigt fin byggnad att se. Från platsen där detta ligger så är det lätt att ta sig till andra "turistsaker" som London eye. Nackdelen med detta ställe är ju såklart alla turiser.

Pastaaaaaaa... Finns det någon människa som inte tycker om det? Tror inte det. Detta stället hade även en hel glutenfri meny (som passar mig som är gluten) vilket var super! Detta var en restaurang som jag glömt namnet på.. Den ligger lite bortanför London eye så om du är i de trakterna är detta ett superställe. Väldigt trevligt och så gott! Finns väldigt mycket ställen med massa skitmat här som om du vill ha något annat än burgare. Ta dig en pasta, pizza eller risotto. MUMS!

Om du åker till Notting Hill borde du besöka Churchill, en "bar" klädd i blommor och träd som serverar thaimat och bärs. Själv var vi aldrig där och åt för vi behövde bara en fika, men nästa gång så måste jag dit och äta. Vi gick istället till ett fikaställe med massa godsaker. När jag tänkt mig Notting hill är det alla färgglada hus osv. Men när vi åkte dit var vi lite stressade och det regnade så orkade ej gå runt så mycket. Hit vill jag defintivt igen!

Shoreditch, amazing place to beeeee! Om du tar tunnelbanan till Liverpool station kan du sedan gå vidare till Shoreditch vilket är en supercool del men mycket människor och fräsiga uteställen. Vi gick till ett ställe som hette Dinnerama, där var det fullt med folk, god mat, goda drinkar, coola miljöer och massa musik! Wiiieee dit vill jag IGEN!

Ett ställe där jag åt godaste mackan med pocherat ägg, lax och avokado! Typ godaste jag ätit <3<3<3 VilliersAllDay hette stället. Ni borde besöka det. Googla var det ligger haha.. Rätt nära London eye om jag minns rätt. 

Harrods, behöver jag säga något mer. Dit måste ni bara för att gå runt och kolla. Kanske ta en (svindyr) glass i glassbaren? Eller en öl, i en superfin flaska. Bara att åka hissen där är en grej.. haha. Det är verkligen så fint och allt är lite extra av allt. Det finns någon avdelning för alla i detta enorma hur. Väskor, böcker, smink, teknik, smink, leksaker, möbler, sängkläder osv osv. Sammanfattning, du måste besöka Harrods.

Min favorit.. Liberty, ett shoppinghus i ett av Londons älsdsa byggnader om jag inte har helt fel för mig. Där var det så himla lyxigt, personligt och fint på alla sätt!!! Ville bara va där i timmar.. men det ville ju inte mitt sällskap precis. Skoavelningen var magisk, böckerna och alla block. Åhhh måste dit igen!!! Och ser ni väskan här uppe? JATACK!!!

VS är ju to die for. Kände dock att allt var så mycket, stort och dyrt så man blir helt mätt. Fick typ panik. Specillt när pappa och lillebror står utanför och väntar haha. Fick ändå med mig några bh:ar och trosor. Helt klart värt ett besök! Underkläderna är dyra men SÅ SKÖNA!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas