Jonasdotter

Höstig köttgryta med kantareller och rårörda lingon

Ikväll blev de köttgryta (skogspanna) med kantareller och rårörda lingon. Recept hittar ni här nedanför och jag har tagit de från bloggen HÄR! Nu till efterrätt blir de äppelpaj gjord på äpplena i trädgården. Så gott! En riktigt höstig och lantig matkväll med familjen. 

En skogspanna för 5-6 personer :
smör
1 näve med kantareller
2 putsade fläskfileer
5 dl grädde
4 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt (rårörda lingon)
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Serveras med ungsbakad potatis & morötter
eller kokt potatis eller kanske ris?

Gör så här:
Dela svampen i lagom stora munsbitar,  Hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan kantarellerna så att vätskan försvinner. Under tiden skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.

Klar att servera !

* mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas